İzmir Alarm Sistemleri - Filiz Güvenlik
Takip ve Kontrol Sistemleri
Çeşitli takip ve gözetim sistemleri ile araç ve eşyalarınızın güvenliğine uzaktan erişebilir, personelinizin çalışma durumunu gözlemleyebilirsiniz. 
Yangın Alarm Sistemleri
Yangın algılama ve yangın ihbar sistemleri ya da diğer adıyla yangın alarm sistemleri ile beklenmeyen felaketlerin önüne geçin. Kablosuz yangın alarmları, duman dedektörleri, ısı dedektörleri ...
Kurumsal
Filiz Güvenlik
İzmir alarm sistemleri ve güvenlik kamera sistemleri sektöründeki 25. yılı geride bırakan firmamız hakkında bilgi bulabileceğiniz linkler.
Destek
DESTEK/YARDIM
Ürün kullanım kılavuzları, video yardım
 ve sıkça sorulan soruların olduğu linklere 
buradan erişebilirsiniz.

Ev Alarm Sistemleribuilding websites

Alarm sistemleri, bir binaya veya eve yahut bir okula izinsiz girişleri tespit etmek için tasarlanmış bir güvenlik teknolojileri sistemidir. Yaşam alanınıza, evinize yahut apartmanınıza ev alarm sistemi kurulumunu yapalım, hırsızlık, mülk hasarı, ve davetsiz misafirlerin önüne geçelim.
ev alarm sistemleri
Akıllı Alarm sistemi

Ev Alarm Sistemi Neden Kurulur  

Bu kısımda, neden her konuta ev alarm sistemi kurulması gerektiğini detaylı ve bilimsel olgularla anlatmaya çalışacağız.

Yaşam Alanınızın En Büyük Tehdidi: Hırsızlık

Hırsızlık Türkiye'de tüm suçlar arasında en fazla işlenen kriminal eylem. Her 6 suçtan bir tanesini hırsızlık oluşturuyor. Konut güvenliği için en büyük tehlike açık ara hırsızlık olaylarıdır, özellikle yazlık evler daha da risk altındadır. Örneğin Amerika'daki hırsızlık vakalarının %28'inde ev sahibi hırsızlık anında evde bulunmaktadır. Bu da istenmeyen yaralanma ve ölümlere yol açmıştır.

Konut Alarm Sisteminin Avantajları

Açık konuşalım, hiç bir alarm ve güvenlik sistemi % 100 etkili koruma sağlayamaz. İleride kanıtlarını sunacağımız üzere, ev alarm sistemi bu suçların gerçekleşme olasılığını büyük ölçüde azaltmıştır.
Amerika'daki Kuzey Karolina Üniversitesi (UNC) Charlotte’ın Ceza Adaleti ve Kriminoloji Departmanı tarafından yapılan ve ses getiren bir akademik çalışmayı sizlerle paylaşacağız. Bu akademik çalışmada, araştırmacılar 422 tane rastgele hükümlü seçerek, bu insanlarla ropörtaj yapıyorlar. "Hırsızlık Kararlarını Suçlunun Perspektifinden Anlamak" başlıklı bu akademik çalışmadan bahsedelim.

Ev Alarm Sistemi Sizi Nasıl Korur?

Somut Kanıtlarla Konut Alarm Sisteminin Faydaları (Kuzey Karolina Üniversitesi)
UNC'nin yaptığı çalışmadaki bir çok sonuç Amerika'nın demografik yapısıyla doğrudan değişebilecek göstergelere sahip. Bunun haricinde hırsızların zihinsel yapılarına ve mental durumlarına yönelik sordukları sorular bizi ilgilendiror diyebiliriz. Şimdi o sorulara ve verilen cevaplar üzerinden toplanan bilgiye gelelim:

Soru: Hırsızları belirli hedefleri soymaktan ne caydırır?

  • Yakında başka insanların olması. (yürüyüş yapanlar, komşular ve trafik gibi)
  • Kaçış yollarının olmamamsı.
  • Güvenlik göstergelerinin varlığı (alarm işaretleri, alarmlar, içeride köpek olması gibi.)
  • Dış mekan kamerasının olması.

Ayrıca bütünsel değerlendirmelerde

  • Hırsızların %60'ı bir alarmın varlığını fark ettiğinde alternatif bir hedef arayışına girişiyor.
  • Bir çok hırsız, eylem anında bir sürpriz olmaması için planlı soygun yapmadan önce mekan taramsı yaparak alarm sistemi varlığını tespit etmeye çalışıyor. 
  • Alarm sistemleri, dış mekan güvenlik kameraları ve takip sistemleri hırsızların büyük çoğunluğu tarafından caydırıcı bulunuyor.

Rutgers Üniversitesi Kriminoloji bölümünün yaptığı, kar amacı gütmeyen Alarm Industry Research and Educational Foundation (AIREF) tarafından fonlanan ve 2 yılda tamamlanan bu akademik çalışmaya dair detayları paylaşalım.

 

Ev Alarm Sistemlerinin Konut Hırsızlığına Etkisi (Rutgers Üniversitesi)

Verilerin gösterdiğine göre Newark bölgesinde 2001 ve 2005 yılları arasında soygun oranlarında sert bir düşüş yaşanırken aynı dönemde yerleşim bölgelerinde mülklerde ciddi bir ev alarm sistemi artışı söz konusu.

Güvenlik Sistemi Yoğun Bölgeler Daha fazla Etkili 

Çalışma ayrıca alarmların caydırıcı etkisinin toplum genelinde hissedildiği sonucuna varmıştır. Çalışma, "Hırsız alarmlarının yoğun olarak kurulduğu mahallelerde, daha az hırsız alarmının olduğu mahallelere göre daha az ev hırsızlığı vakası yaşanıyor" dedi.

Teknolojik Gelişmelerle Orta Sınıfın Uyarı Sistemlerini Benimsemesi 

Rutgers Üniversitesi kadroları tarafından yapılan bu araştırmanın dönemindeki (2001-2005) tek çalışma olduğunu belirtelim.  Bu çalışma ve teknolojik yenilikler ve inovasyonlar orta sınıf ailelerin ev güvenlik sistemlerine olan ilgisini arttırdığı da not düşmek lazım.

Ev Alarm Sistemleri Çeşitleri

Bir güvenlik teknoloji alt başlığı olan alarm sistemi veya alarm sistemleri kendi içerisinde işlevine bağlı olarak bir kaç farklı fonksiyona sahip olmakla birlikte farklı kategorilere de ayrılacaktır. Özellikle konutlara uygulandığında ev alarm sistemi ismini alacaktır.

Yangın Alarm Sistemleri

Dedektör

Otomatik olarak yangın uyarısını tetikleyecek dedektörler ve sistemler için kulanılır. Konvansiyonel, Kablosuz ve akıllı adresli yangın uyarı sistemleri gibi farklı çeşitleri mevcuttur.

Hırsız Alarm Sistemi

Müze, tarihi yapı gibi kablo çekilmesi imkansız yada çok maliyetli olan mekanlarda yangının algılanması ve gerekli tüm ekipmanların kablosuz olduğu sistemdir.

Yangın Alarm Sistemi

Adrese Dayalı

Adrese dayalı yangın alarm sisteminde alarm santraline her bir bölge ayrı bir adresle bağlanır. Kısacası toplam bölge küçük parçalara bölünmek suretiyle yangının kontrol edilmesi planlanır.

Oda Koruma Sistemi

Otomatik yangın baskılama (Automatic fire suppression) sistemi olarak literatürde yer alan bu güvenlik sistemi daha çok fire sprinkler denilen ve çıkan yangında ateşin büyümemesini sağlayan alarm sistemidir.

Ev Alarm Sistemi Elemanlar Sensörleri ve Dedektörleri

Ev Alarm sistemleri genel olarak istenmeyen (izinsiz girişler) ve beklenmeyen (yangın felaketi) durumları önlemek için kullanılan güvenlik sistemleridir.  Elbette araba alarmları da bu sınıfa girecektir.  Ancak daha detaylı incelediğimizde güvenlik sistemleri denilen kavramın çok geniş bi kapsama sahip olduğunu görüyoruz. Kapalı Devre Televizyon Sistemi (CCTV), tekil alarmlar, hibrit alarmlar yahut ufak ses çıkarıcılar ve kompleks kablosuz paneller bunlardan sadece bir kaçı. Bunun sebebi ise çok fazla alarm sistemi elemanı yani alarm sensör ya da alarm dedektörü olması. Bu kısımda alarm sensörlerini inceleyeceğiz. 

Pasif Kızılötesi Dedektörler

Passive Infrared motion detector denilen toplumda daha çok PIR ismiyle anılan cihazlar. PIR sensörleri hareketi algılamaz; bunun yerine, belirli bir noktada sıcaklıktaki ani değişiklikleri tanımlarlar. İzinsiz giren biri sensörün önünde yürürken, bu noktadaki sıcaklık oda sıcaklığından vücut sıcaklığına yükselecek ve sonra tekrar geri dönecektir

Infrasound Dedektörler

Infrasound detektörü, 20 hertz'in altındaki frekanslarda infrasound veya ses dalgalarını tespit ederek çalışır. 
Bu frekanslardaki sesler insan kulağı tarafından duyulamaz. İçsel özelliklerinden dolayı infrasound, yüzlerce kilometrelik mesafeleri katedebilir. 
Infrasound sinyaller, volkanik patlamalardan, depremlerden, yerçekimi dalgalarından, kapıların açılıp kapanmasından ve pencerelerin zorlanmasından kaynaklanabilir.



Ultrasonik dedektörler

15 kHz ve 75 kHz arasındaki frekansları kullanan bu aktif dedektörler, insanlar tarafından duyulamayan ultrasonik ses dalgalarını iletir. 
Doppler kayması prensibi, nesnenin hareketine bağlı olarak frekanstaki bir değişikliğin tespit edildiği temel çalışma yöntemidir. 
Bunun nedeni, nesnenin alıcıya giden ultrasonik frekansta iletim frekansına göre bir değişikliğe neden olması gerektiğidir.





pencillightermooncloud-uploadlocklocationlaptop-phoneleafcarselectvolume-mediumsynchistorycodecrossmenulistlayers