İzmir Alarm Sistemleri - Filiz Güvenlik
Takip ve Kontrol Sistemleri
Çeşitli takip ve gözetim sistemleri ile araç ve eşyalarınızın güvenliğine uzaktan erişebilir, personelinizin çalışma durumunu gözlemleyebilirsiniz. 
Yangın Alarm Sistemleri
Yangın algılama ve yangın ihbar sistemleri ya da diğer adıyla yangın alarm sistemleri ile beklenmeyen felaketlerin önüne geçin. Kablosuz yangın alarmları, duman dedektörleri, ısı dedektörleri ...
Kurumsal
Filiz Güvenlik
İzmir alarm sistemleri ve güvenlik kamera sistemleri sektöründeki 25. yılı geride bırakan firmamız hakkında bilgi bulabileceğiniz linkler.
Destek
DESTEK/YARDIM
Ürün kullanım kılavuzları, video yardım
 ve sıkça sorulan soruların olduğu linklere 
buradan erişebilirsiniz.

Kablosuz Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır?

Filiz Güvenlik İzmir Alarm Sistemleri
Filiz Güvenlik Sistemleri
Şubat 22, 2020
Kablosuz güvenlik kamerası nasıl çalışır?

Bu yazımız kablosuz güvenlik kamerası ve kablosuz güvenlik kamera sistemleri hakkında. Kablolu ve kablosuz güvenlik kameraları arasındaki farklara ve de kimler için hangi sistemlerin daha ideal olduğuna değineceğiz.

Güvenlik kameraları, güvenlik alarmlarıyla ile büyük uyum gösteren güvenlik sistemleridir. Özellikle, hırsızlar için bir caydırıcı unsur olduğunu belirtelim.

Biz de, İzmir güvenlik kamera sistemleri firması olarak bu konunun bir bileni olarak detaylı şekilde sizlere anlatmaya çalışacağız..

Özellikle akıllı ev sistemleri gün geçtikçe hayatlarımıza girerken, kablosuz alarm sistemleri, kablosuz yangın alarmları ve kablosuz güvenlik kameralarının da kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor.


Kablosuz güvenlik kamerası nasıl çalışır?
Kablosuz güvenlik kamerası çalışma prensibi

Kablosuz Güvenlik Kameraları

Kablosuz Güvenlik Kamerası Nedir?

Dijital kablosuz kamera ya da bilinen adıyla kablosuz güvenlik kameraları, bir radyo bandı aracılığıyla bir kablosuz alıcıya bir video ve ses sinyali ileten kapalı devre televizyon (CCTV) kameralarıdır.

Kablosuz güvenlik kamerası çalışması kamera videosunu bir radyo (RF) vericisi üzerinden ileterek çalışır. Video, dahili bir depolama cihazına veya bulut depolama yoluyla bağlı bir alıcıya gönderilmektedir.

Monitörünüz veya alıcınız aracılığıyla, tüm resim veya video kliplerinize erişmek için kolay bir bağlantıya sahip olacaksınız. Kablosuz güvenlik kameralarının kurulumu daha kolaydır ve yerleştirme için size daha fazla esneklik sağlar.

Bazı kamera ve alarm sistemleri hala bu şekilde çalışsa, da ilk çıkan güvenlik kameraları bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymaktaydı..

Bu kablolu kameralar, video sinyallerini bilgisayar veya televizyon gibi bir görüntüleme cihazına aktarmak için video kablolarına güvenir.

Bir kablosuz güvenlik kamerasıyla, video sinyali - ve bazıları da ses sinyali - internet veya diğer kablosuz ağ üzerinden görüntüleme ve kayıt cihazınıza bağlanan bir alıcıya iletilir. 

Birçok kişi video kaydını daha sonra görüntülemek üzere kaydetmek için bilgisayarları veya Bulut depolama hesaplarını kullanır.

Bu yazımız kablosuz güvenlik kamerası ve kablosuz güvenlik kamera sistemleri hakkında. Kablolu ve kablosuz güvenlik kameraları arasındaki farklara ve de kimler için hangi sistemlerin daha ideal olduğuna değineceğiz.

Ayrıca bir başka güvenlik sistemi çözümü de önerebiliriz. Alarm haber alma merkezi sayesinde siz orada olmasanız dahi gelebilecek tehlikelere karşı sizin yerinize tetikteyiz. Böylece endişelerinizi bir kenara bırakıp sevdiğiniz şeylere vakit ayırabilirsiniz.


Kablosuz güvenlik kamerası çalışması kamera videosunu bir radyo (RF) vericisi üzerinden ileterek çalışır. Video, dahili bir depolama cihazına veya bulut depolama yoluyla bağlı bir alıcıya gönderilmektedir. Monitörünüz veya alıcınız aracılığıyla, tüm resim veya video kliplerinize erişmek için kolay bir bağlantıya sahip olacaksınız. 

Kablosuz güvenlik kameralarının kurulumu daha kolaydır ve yerleştirme için size daha fazla esneklik sağlar.Güvenlik kameraları piyasaya ilk çıktığında, çalışmak için bir elektrik kaynağına bağlı olmaları gerekiyordu. 

Bazı kamera ve alarm sistemleri hala bu şekilde çalışır.

Bu kablolu kameralar, video sinyallerini bilgisayar veya televizyon gibi bir görüntüleme cihazına aktarmak için video kablolarına güvenir.Bir kablosuz güvenlik kamerasıyla, video sinyali - ve bazıları da ses sinyali - internet veya diğer kablosuz ağ üzerinden görüntüleme ve kayıt cihazınıza bağlanan bir alıcıya iletilir. Birçok kişi video kaydını daha sonra görüntülemek üzere kaydetmek için bilgisayarları veya Bulut depolama hesaplarını kullanır.

Kablosuz Güvenlik Kamerası Avantajları

Kablolu mu Kablosuz mu güvenlik kamerası

Kablolu mu yoksa Kablosuz mu Güvenlik Kamerası Daha İyidir?

Yukarıda belirtildiği gibi kablosuz güvenlik kameralarının kurulumu kablolu alternatife göre daha kolaydır. Kablolu kameralar evinizin elektrik sistemine bağlanmalıdır, ve bu yüzden kurulum için bir profesyonel kiralamanız gerekmektedir.

Kablosuz kameralar Wi-Fi veya diğer ağlara güvenir. Talimatları izleyerek ve çoğu kamerayı otuz dakikadan daha kısa bir sürede kurabilir ve bağlayabilirsiniz.

Kablosuz Güvenlik Kameraları Kimler için İdealdir?

Kablosuz güvenlik kameraları, kiracılar, ev güvenliğine yeni başlayanlar veya bütçeli kişiler için genellikle daha ideal sistemlerdir. 

Kablosuz güvenlik kameraları yalnızca kablolu sistemlerden daha ucuz değil hemde aynı zamanda taşınması ve taşınması daha kolay olmaktadır. Sadece fişlerini çekin ve gitmeye hazır olun!

Kablosuz Güvenlik Kamerası Sınırlamaları

Bir kablosuz güvenlik kamerasının özelliklerinde sınırlamalar olduğunu not etmek önemli olacaktır.

Bir kablosuz kamera, görüntüleri kaydetmek ve çekmek için ağınıza bir sinyal ve bağlantı sağlamalıdır ve bağlantınız koparsa, kablosuz güvenlik kameranız feed'i görüntüleme cihazınıza gönderemez.

Ek olarak, kamera tamamen kablosuz ise bir batarya ile güçlendirilmesi gerekmektedir. Bu tür bir düzenlemede pili bitmeden değiştirdiğinizden emin olmanız gerekecektir.

Son olarak ise bir kablosuz kamera genellikle ana merkezden çok uzakta olamaz.

Doğrudan görüş hattı var ise kablosuz kameranın menzili 500 metre veya daha fazlasına ulaşabilmektedir. Bir evin içinde aralık her zaman olmasa da genellikle daha düşüktür - yaklaşık 150 metre.

Kablosuz Kameralar Çekim alanında olmalıdır.
Kablosuz güvenlik kamerası penlin çekim alanında olmalıdır.

Kablosuz Cihazlar Ve Sinyalin Geçmesi

Sinyal aralığı, evinizin inşaat malzemeleri, bölgedeki diğer kablosuz cihazlar ve sinyalin geçmesi gereken duvarlar veya nesneler dahil olmak üzere birkaç faktöre bağlıdır. Standart alçıpan ve cam pencereler, kameranın kablosuz sinyalinin gücünü etkilemeyebilir ancak tuğla ve beton etkileyebilir. Kamera ile alıcı arasında tuğla duvarlar, beton zeminler ve büyük ağaçlar varsa, sinyal gücünüz büyük olasılıkla zayıflayacaktır.

Kablosuz güvenlik kameraları, dünyanın neresinde olursanız olun ve evinize 7/24 görüntüleme imkanı sunduğundan, ev güvenlik sisteminize mükemmel bir ektir.

Kablosuz / Wi-Fi Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Güçlenir?

Kablosuz güvenlik kameralarının türüne bağlıdır. Aslında, kablosuz güvenlik kameraları için üç güç kaynağı var ve bunları üç farklı türe ayırıyor.

Filiz güvenlik Kablosuz Güvenlik Kamera Sistemleri

Takılması Gereken Kablosuz Güvenlik Kamera Sistemleri

Kablosuz hakkında konuştuğumuzda genellikle veri iletiminin kameradan alıcıya kablosuz (DVR / NVR veya monitör) olduğu anlamına gelmektedir. Söylemek gerekirse, hala güç için bir kabloya ihtiyacınız var ve bunu elektrik prizine takmanız gerekiyor - kablosuz güvenlik kameralarının gücü budur.

Bu nedenle, bir kablosuz veya Wi-Fi güvenlik kamerasını dışarıya açacaksanız, kablosuz güvenlik kamerası ile güç kaynağı arasındaki mesafeyi göz önünde bulundurmalısınız.

Pille Çalışan Kablosuz Güvenlik Kamera Sistemleri

Pilli kablosuz güvenlik kameraları hem veri iletimi hem de güç kaynağı için kablo gerekmez. Adından da anlaşılacağı gibi, pillerle çalışır ve dolayısıyla ek bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymaz. Ancak, batarya ömrü, bu tür bir kamerayı yakalamanızı önleyen en büyük endişe kaynağı olabilir. Aslında, akü sorunu ile başa çıkmak kolaydır.

Pille çalışan kameralar yalnızca pil ömrünü koruyan bir hareket algılandığında uyanacak ve güvenlik kamerasının ne kadar güç kullandığını hatırlatacağınız için güvenlik kameralarının elektrik kesintisi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak yazılım. Pille çalışan özelliği, bu tür bir kamerayı kullanışlı bir iç ve dış mekan akıllı ev aracı haline getirir. Masa, kitaplık, ön kapı, arka bahçe ve araba yolu gibi herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz. Kablo sorunu hakkında endişe duymadan istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Güneş enerjili kablosuz güvenlik kamerası

Güneş Enerjili Kablosuz Güvenlik IP Kamera Sistemleri

Güneş enerjili güvenlik kameraları , gerçek bir güç kablosu olmayan kablosuz güvenlik kameraları için başka bir seçenektir. Güneş enerjisi toplamak için sadece bir güneş paneline ve güneş enerjisini depolamak için şarj edilebilir pilli bir güvenlik kamerasına ihtiyacınız var. Genellikle ayrı satılırlar, ancak aynı üreticiden kolayca bir set elde edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Wikipedia IP Kamera başlığına da bakabilirsiniz.

Bazı diğer güneş kameraları, 4G / 3G hücresel veriler üzerinde çalışır ; bu da tatil eviniz, şantiyeleriniz, çiftlikleriniz vb. Gibi zayıf veya hatta NO WiFi ağlı uzak yerler için video gözetimini mümkün kılar.

İzmir güvenlik kamera firması olarak bu yazımızda kablosuz güvenlik kamerası ve kablosuz güvenlik kamera sistemlerine değindik. Merak ettiğiniz diğer sorularınıza eposta veya telefonlarımız aracılığıyla ulaşırsanız cevap vermekten mutluluk duyacağız. İzmir güvenlik kamerası hizmetleri verdiğimiz iş yerimizi ziyaret edebilirsiniz

Güvenlik Sistemleri Makaleleri

decorative
pencilmoonlocklocationlaptop-phonecarselectvolume-mediumsynchistorycodecrossmenulistlayers